Artikler, Hudpleje, Psoriasis, Sundhed & Livstil

Sund Sommerhud: En Simpel Guide til Sund og Næret Hud Om Sommeren

20.July copy

Sommertid er sæsonen for at slappe af ved poolen, slikke solen og nyde livet udendørs. Lige så meget som vi elsker at sole os om sommeren, kan det skabe kaos på vores hud, hvis vi ikke er forsigtige. Tør eller solbrændt hud er et almindeligt problem i sommermånederne på grund af flere faktorer såsom overdreven varme, soleksponering og dehydrering. Ikke desto mindre findes der mange produkter der kan lindre dette.

Hvad er årsagerne til tør hud om sommeren?

Lige så meget som vi elsker at sole os under solen om sommeren, kan det skabe kaos på vores hud, hvis vi ikke er forsigtige. Tør hud er et almindeligt problem om sommeren, og der er flere faktorer, der bidrager til dette problem.

En af hovedårsagerne til tør hud om sommeren er det varme og fugtige vejr. Varmen kan dræne din huds naturlige olier og efterlade den tør og kløende. Desuden kan det, at tilbringe tid i miljøer med aircondition forværre tilstanden, da det yderligere kan berøve din hud for fugt.

En anden synder er overdreven eksponering for solens skadelige UV-stråler. Solskoldning er ikke kun smertefuldt, men det kan også beskadige din huds naturlige barriere, hvilket gør den mere tilbøjelig til at blive tør. Smør dig altid med solcreme, mindst SPF 30 og påfør igen hver anden time, når du er ude.

Endelig kan visse aktiviteter om sommeren også udtørre din hud. Svømning i pools eller salt havvand kan fjerne naturlige olier fra din hud og efterlade den tør og skællet. Sørg for at skylle af med frisk vand efter din dukkert og påfør en fugtighedscreme for at genopbygge tabt fugt.

Varmt vejr, aircondition, overdreven soleksponering og visse aktiviteter bidrager alle til tør hud i løbet af sommeren. Ved at tage forebyggende foranstaltninger og bruge fugtgivende produkter kan du holde din hud hydreret og sund hele sommeren.

Sådan forbygger du tør hud og tips til at bevare en sund hud om sommeren.

1. Vær generøs når du smøre dig ind i solcreme

Beskyt dig først og fremmest mod solens skadelige stråler. Brug bredspektret solcreme med mindst SPF 30 og påfør igen hver anden time eller efter svømning eller hvis du har svedt meget. Søg skygge i tiden mellem 10.00 og 16.00. Og glem ikke dine læber og øjne. Påfør en læbepomade med SPFog brug solbriller.

1. Vær generøs når du smøre dig ind i solcreme

Beskyt dig først og fremmest mod solens skadelige stråler. Brug bredspektret solcreme med mindst SPF 30 og påfør igen hver anden time eller efter svømning eller hvis du har svedt meget. Søg skygge i tiden mellem 10.00 og 16.00. Og glem ikke dine læber og øjne. Påfør en læbepomade med SPFog brug solbriller.

2. Drik mere vand 

Drik masser af vand for at holde din hud hydreret indefra og ud, især i sommermånederne da der er større chance for dehydration. Det vil holde din krop hydreret og forhindre din hud i at tørre ud.

3. Eksfolier din hud grundigt, men forsigtigt

Brug en mild scrub til at fjerne døde hudceller og frigøre porer for at opfriske og forynge din hud.

4. Rens med en mild rens

Nogle kropsæber kan fjerne de naturlige olier fra din hud, da de er fyldt med kemikalier, der ikke er de bedste for at vedligeholde hudens fugt. Vælg en mildere kropsæbe, der fjerner stadig fjerner svedlugt og snavs uden at udtørre huden. Overdriv det heller ikke – hvis du renser din krop og dit ansigt for ofte, også selvom du bruger milde rensemidler, kan du forårsage tørhed i huden.

5. Tag kolde bade

Varme bad kan fjerne de naturlige olier fra din hud og efterlade den tør og skællet. Ved at skruge ned for varmen på brusere kan det hjælpe på at holde din hud hydreret og sund. Udover dette er der mange andre fordele ved at tage kolde brusebade såsom reduceret stress, stærkere immunforsvar, øget stofskifte og meget mere.

6. Påfør fugtihedscreme ofte

Selvom din hud har tendens til at være fedtet, har den stadig brug for fugt for at forblive sund. Faktisk kan du risikere at få mere fedtet hud hvis du ikke påføre creme da dette er kroppens naturlige måde at afbalancere og beskytte din hud på. Led derfor efter en let, oliefri fugtighedscreme, der ikke tilstopper porerne. Og hvis din hud har tendens til at være tør, så vælg en rigere, mere fugtgivende formel.

6. Spis sundere og mere varieret

En sund kost kan gøre underværker for din hud. Selvom ‘en sund kost’ er relativ, kan en, der indeholder masser af frisk frugt og grøntsager, der er rige på antioxidanter, vitaminer og mineraler, hjælpe med at holde din hud sund og glødende. Desuden peger forskning på, at sunde fedtstoffer såsom olivenolie, avocado, nødder og laks, nærre huden indefra og hjælper med at bevare fugten i din hud.